O nama

Rent a PR Consulting je specijalizirana agencija za strateške komunikacije, upravljanje komunikacijama i savjetovanje. Razvijamo strategije i kreiramo integrisana rješenja koja pomažu da naši klijenti kvalitetnije i lakše komuniciraju, ispričaju svoju priču kako bi je drugi razumjeli, razviju vještinu komuniciranja, te razumiju svoje javnosti i ostvare uspjeh.

Naša prednost

Prednosti agencije Rent a PR Consulting su veliko praktično iskustvo i stručnost članova tima, profesionalan i neposredan pristup u radu s klijentima, što nam omogućava stvaranje dugotrajnih poslovnih odnosa, bez obzira da li se radi o tek osnovanoj firmi koja po prvi put lansira proizvod na tržište, velikoj međunarodnoj kompaniji, organizaciji civilnog društva ili instituciji vlasti.

Proces savjetovanja je prilagođen svakom klijentu i njegovim specifičnim potrebama.

Naš tim

Naš stručni tim  će vam pomoći da efikasno unaprijedite svoje poslovanje.

Sanela Tunović-Bećirović

Vlasnica i direktorica

Iskusan komunikator sa preko 20 godina iskustva u oblasti komunikacija, odnosa s javnošću, novinarstva, društvenih medija, razvoja medija, marketinga i media monitoringa.

Uža specijalnost je područje razvoja komunikacijskih strategija, planiranje i implementacija medijskih/PR kampanja, savjetovanje pri odabiru i korištenju efikasnih komunikacijskih kanala, razvijanje i primjena inovativnih komunikacijskih alata.

Posjeduje bogato iskustvo kao trener u oblasti komunikacija, certificirana je predavačica Agencije za državnu službu FBiH u oblasti strateških komunikacija.

Od 2009. godine vlasnica i direktorica „Rent a PR Consulting“ agencije za strateške komunikacije i odnose sa javnošću.

Amela Šuman, mr. sci.

Izvršna direktorica

Diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2001. godine, a zvanje magistra ekonomskih nauka u oblasti marketinga stekla 2009. godine na istom fakultetu.

Učestvovala na brojnim seminarima i edukacijama iz oblasti marketinga, menadžmenta i poslovnih vještina, te je uspješno završila i program “Upravljanje reputacijom” u organizaciji Reputation Institute iz Boston, SAD.

Više od 15 godina praktičnog iskustva u oblasti marketinga i razvoja poslovanja.

 

 

Samir Leskovac, M.A.

Grafički dizajner i video-montažer

Diplomirao je na odsjeku vizuelne umjetnosti Internacionalnog Univerziteta Sarajevo 2017. godine, na istom fakultetu Samir je zvanje magistra vizuelnih umjetnosti i dizajna vizuelnih komunikacija u aspektu gaming-a, stekao 2020. godine.

Svoju specijalizaciju usmjerava u domenu razvijanja vizuelnog identiteta za klijente, ali i kao animator i video dizajner.

Posjeduje više od šest godina radnog iskustva u različitim oblastima grafičkog dizajna, video-montaže i animacija.

 

Semir Gabela, M.A.

Digitalni marketar

Magistrirao je turizam i zaštitu životne sredine na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2020. godine. Nakon završenog studija posvetio se učenju i usavršavanju na polju digitalnog marketinga, a posebno oblasti društvenih mreža.

Kao freelancer sa radom je počeo 2020. godine sa fokusom na kreiranje i implementaciju digitalnih strategija, kreiranje i dizajniranje sadržaja, plaćeno oglašavanje, te pisanje prodajnih i tekstova namijenjenih edukaciji, zabavi i informisanju.

Više od četiri godine je volontirao i radio na različitim projektima u dvije nevladine organizacije, a od 2021. godine obavlja funkciju marketing menaždera u nevladinoj organizaciji za zaštitu okoliša i unapređenje turizma "STEP".

Bisera Hašimbegović, mr.sci.

Vanjska saradnica i konsultantica

Bisera je svoja prva radna iskustva stekla kao novinar, a danas je prepoznatljivo lice BIHAMK-a sa preko 20 godina iskustva u odnosima s javnošću.

Posebno se specijalizirala u oblastima odnosa s medijima, savjetovanju pri odabiru i korištenju komunikacijskih kanala, te razvijanja odnosa ciljnim javnostima.

Zvanje magistra komunikologije Bisera je stekla na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Iako BIHAMK ostaje Biserina matična kuća, našem timu se pridružuje kao vanjski saradnik agencije i konsultant, kako bi podijelila svoje znanje i iskustvo u radu sa našim klijentima.

 

Mak Kapetanović

Vanjski saradnik

Mak je stručnjak za komunikacije, kako s prirodnim afinitetom, tako i sa bogatim iskustvom u području strateških i interkulturnih komunikacija, posebno u okviru kreativnih industrija i vladinog sektora.
Razvio je vještine upravljanja događajima i medijskom produkcijom, a iskustvo u diplomatskom sektoru pružilo mu je niz kompetencija koje mu omogućavaju da upravlja najosjetljivijim komunikacijskim i PR procesima. Mak je obavljao dužnosti atašea za kulturu u Ambasadi Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini, pored poslova službenika za komunikacije i javne diplomatije.
Iskustvo kao filmski i video producent Mak je stekao tijekom svog rada za Look Ahead Productions, Volya Films i HUMA Humanitarna medijska agencija. Nadalje, svoje iskustvo proširio je ulogom izvršnog direktora i šefa marketinga na Filmskom festivalu Eastern Neighbours Film Festival u Den Hagu. Iskustvo koje Mak ima kao trener i predavač razvijalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Holandije. Brojni klijenti Maka preporučuju kao trenera posebno zbog njegovih međuljudskih vještina i sposobnosti prenošenja znanja.