Zašto tek sada blogovanje?

Nakon što smo u prethodnom blogu objasnili kako je naša agencija počela sa radom, imamo potrebu podijeliti sa vama i razlog zašto smo tek sada počeli sa blogovanjem. Želimo vam reći zašto smo se odlučili na ovaj korak, zašto sada i kako zamišljamo ovo naše putovanje.

Naravno sve je počelo još prije desetak godina, tokom kojih su društveni mediji doživjeli ekspanziju i kada se komunikacija sa tržištem i interesnim grupama značajno promijenila. Kao logična aktivnost mnogih kompanija, pa i agencija za marketing i komunikacije, bila je redizajn web stranice i otvaranje sekcije bloga kao obaveznog. Koju god web stranicu da ste otvorili, mogli ste naći mnoštvo tekstova koji su se množili nevjerovatnom brzinom. Iskreno smo se divili kolegama koji su pored svih obaveza pronalazili vremena i za pisanje tekstova. I pitali smo se šta je sa nama, zašto se mi ne pridružimo ovoj grupi odvažnih kolega. Iskrenosti radi, jedan od razloga bio je što smo tada mislili da bismo se svojim pisanjem teško istakli u masi sličnih.

Poslije nekog vremena smo primjetili da pojedini pomalo gube trku sa vremenom, da se tekstovi objavljuju sve rjeđe. Sa malim olakšanjem rekli smo sebi – bolje nikako ne započeti sa pisanjem ako to nećemo i ne možemo raditi kako treba – savršeno i izvrsno. Odlučili smo maksimalno se posvetiti klijentima, i pisanje bloga ostaviti po strani zbog nedostatka vremena.  

Međutim, ovo je bila djelomična istina. Jer kad imate volju nađete i vrijeme.

Problem sa našom voljom tada je bio što smo napravili početničku, ali vrlo važnu grešku. A to je da tada nismo postavili cilj. Jer pisanje bloga kao i svaka druga aktivnost u suštini je jednostavna kada prvo postavite cilj. A druga greška je što smo se u to vrijeme više fokusirali na druge i kako to oni rade.

I evo nas danas, nekoliko godina kasnije – mnogo iskusniji, zreliji, neki bi rekli i pametniji. Sa otvorenom stranicom bloga. Na kojoj smo odlučili dijeliti svoje znanje ali i mišljenje. Gdje ćemo postavljati pitanja, razmatrati pretpostavke, iznositi druge i drugačije perspektive, otvarati prostor za neke nove ideje.

Čini nam se da ustvari nismo ni izgubili vrijeme jer smo praćenjem blogova drugih agencija tokom prethodnih godina naučili nešto veoma vrijedno – prepoznali smo ko smo, šta želimo i koji nam je cilj. Mi smo agencija čije su osnovne vrijednosti poštovanje, profesionalnost i integritet. Vjerujemo u cjeloživotno učenje i svaki izazov vidimo kao priliku za rast. Želimo iznositi svoje mišljenje, stavove, znanje i iskustvo. Cilj nam je pokazati da iza svakog mišljenja mora postojati znanje, utemeljeno i zasnovano na činjenicama.